TESTIMONIAL MARK VERMULST

MARK VERMULST OVER ‘DARE TO LEAD’!WaarMakers Dare to be aware

Een verrijking die ik vooraf niet durfde te verwachten

Je wilt ontwikkelen, niet stil blijven staan, maar wat moet je doen? Zelf had ik geen behoefte aan ‘uit een boekje leren’ hoe je moet leiding geven. Leuk die theorie, maar wat doe je er vervolgens mee? Hoe pas je dat toe?

De Dare to Lead training kwam op mijn pad waarbij ik het avontuur (want zo voelt het nu) in ging zonder heel duidelijke verwachtingen. De praktische aanpak sprak me wel aan en ik kende Nancy al. Het zou hoe dan ook leuk worden en dommer word je er niet van. Wellicht zou ik wel wat tips leren om te groeien in mijn leiderschap. Zo ging ik er de eerste dag naar toe.

De enkele aannames die ik had werden al snel doorgeprikt. Want wat een veelzijdigheid biedt de training. Het gaat echt niet alleen maar over leiding geven aan een ander of een groep. Het begint juist bij jezelf, jezelf beter leren kennen, ondersteund met duidelijke theorie en leuke praktische oefeningen.

Bijzonder hoe verschillend de groep is en vervolgens juist zo veel raakvlakken en vergelijkbare uitdagingen en leerpunten heeft. Mooi om te zien hoe snel je elkaar leert kennen en hoe je ook de ander ziet groeien tijdens het proces. Je leert hoe je beter kunt luisteren en communiceren waardoor de dynamiek met anderen echt interessanter wordt. Je wereld wordt er een stuk mooier door.

Een verrijking die ik vooraf niet had durven verwachten. Maar vanaf nu durf ik dat wel.

Mark Vermulst